Textiele Werkvormen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Macramé Dromenvanger
Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven
het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.
Wij gaan tijdens de workshop een dromenvanger maken
met in de ring een web, die niet alleen leuk is voor op de
babykamer maar ook in het moderne interieur. Onder de
ring maken we strengen met macramé knopen. Het leuke van deze workshop is dat je veel verschillende knopen leert.

Workshop Vilten
Ervaar het plezier van vilten, het is bijna “zen”.
In deze workshop werk je met een mal en ga je een telefoonhoesje of brillenkoker vilten.
De techniek is natvilten en je maakt dit door lont wol in
dunne laagjes op elkaar te leggen en dan door middel
van warmte en zeep tot een geheel te wrijven. Verwerk
de mooiste kleuren in je werkstuk. Eventueel ga je na het vilten details accentueren met borduren. Ervaring met vilten is niet nodig bij deze workshop.

Workshop Mandje haken

Wil je een keer uitproberen hoe het is om met dik materiaal te haken? Volg dan de workshop mandje haken.In deze workshop ga je (een)mandje(s) maken met de techniek rondhaken. We werken met dik materiaal, keuze uit vele kleuren, en een dikke haaknaald (10-12 mm). Met een lederen handvat maak je het mandje helemaal af. Ervaring met haken is handig maar zonder ervaring kun je deze workshop ook volgen

Workshop kleding Upcyclen
(Kleding weggooien? Mooi niet!)
Kledingstukken in je kast die je niet meer draagt? Of waar een gat of vlek inzit? Het motto voor kleding is: Weggooien? Mooi niet. Maar reviseren! Wij gaan tijdens deze workshop je oude kledingstuk omtoveren tot een nieuw uniek item, zodat je dit weer met plezier wilt dragen. Als jij je kleren goed verzorgt en kleine reparaties uitvoert, kunnen ze vele jaren meegaan. Je kunt zelfs oude, versleten kleding een tweede kans geven met creatieve ideeën voor upcycling.
Neem 1 of 2 kledingstukken mee en eventueel (restjes)
lapjes stof, andere oude kleding, (borduur)garen. We gaan gezamenlijk bekijken wat de mogelijkheden zijn bij jouw kledingstuk en je maakt een plan van aanpak. Dan ga je het uitvoeren. Als je een naaimachine hebt, neem deze dan mee.