Textiele Werkvormen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Macramé

Macramé is helemaal terug van weggeweest. Wie wil er niet zo’n geweldig wandkleed, lectuurmand of kussen zelf maken. Het soort materiaal maakt het werkstuk, werk je met sisal of werk je met glanskatoen, het eindresultaat is niet te vergelijken. Ik ga je de verschillende knopen leren en de kneepjes van het vak, als jij met een idee voor werkstuk komt, dan gaan we kijken hoe we dit het beste aan kunnen pakken. Natuurlijk heb ik ook voorbeelden en werkbeschrijvingen waaruit geput kan worden.

Haken

een passie van Ilse Tielen van Haken en Zo Workshops, die zij graag met jou wil delen. Voor de startende haaksters wordt de techniek vanuit de basis uitgelegd. We werken met dik garen om de steken te leren,  Later werken we ook met andere materialen, zoals touw, plastic, stof etc., je gaat ervaren wat je leuk en fijn vindt om mee te werken. Aan de hand van deze kennis ga je met het uitgezochte materiaal een werkstuk maken, dit kan een designwerkstuk worden, bv een kussen, lampenkap, wandkleed of een gebruiksvoorwerp zoals een tas, mandje etc. De keuze is groot. Ik neem allerhande materialen mee om uit te proberen. In de 1e of 2e les kies je het materiaal waarmee je een werkstuk wilt maken. Ik ben benieuwd of de haakpassie naar je overslaat. De workshop is inclusief een dikke haaknaald en 1 bol Zpagetti-of Bobbinygaren.

Breien

Wil je graag leren breien kom dan naar deze gezellige cursus! Leer steken opzetten en de eerste naalden breien en al snel maak je je eerste breiwerkje. We starten met dik materiaal en dikke breipennen. Ontdek hoe leuk en ontspannend breien is. Tegelijkertijd inspireren de verschillende materialen, kleuren en patronen je om je creativiteit uit te leven. Als je de slag eenmaal te pakken hebt, kun je verder met meerderen en minderen, dunner materiaal en andere steken. Net wat je wilt. Je kunt het toepassen in verschillende projecten, zoals een sjaal, pannenlappen, een kussen, of misschien wel je eerste trui. De workshop is inclusief twee dikke breinaalden en 1 bol Zpagetti of Bobbiny-garen, zodat je thuis verder kunt met je breiwerk.

Naailes

Haken en Zo Workshops is bekend om haar naai-atelier: je werkt in je eigen tempo en op je eigen niveau aan je ((kinder-)kleding)werkstuk. Beginner of gevorderde, dat maakt niet uit. Al doende kom je moeilijkheden tegen die ik dan persoonlijk aan je uitleg. We gebruiken patronen uit bestaande modebladen en passen deze eventueel aan. Neem je naaimachine mee, zoek je stoffen uit en maak je (kinder-)garderobe zelf.

Nog geen naaimachine? Geef dit even aan, dan regelen we wat.

Workshop punchen (voor 65+)

In 2 uurtjes laat ik je kennismaken met het punchen, je leert de basis van het punchen, waar moet je aan denken, wat kun je ermee. Punchen is eigenlijk schilderen met draad, een soort borduren.

We gaan dit uitproberen door een klein rond schilderijtje te maken. De punchnaald krijg je in bruikleen, voor overig materiaal betaal je € 5,- bij opgave.

Voor deze cursus hebben we een speciaal gereduceerd tarief

Workshop macramé

Plantenhangers zijn hip, in elk interieurprogramma zie je ze voorbij komen als essentieel onderdeel van de styling. Wil je zo’n leuke plantenhanger maken maar geen hele macramé-cursus volgen, dan is dit je kans.

In 2 uurtjes ga je een plantenhanger maken, eventueel maak je deze thuis af. De workshop is inclusief macramégaren (keuze uit meerdere kleuren), glazen vaas en duidelijke werkbeschrijving.