Textiele Werkvormen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haken

een passie van Ilse Tielen van Haken en Zo Workshops, die zij graag met jou wil delen. In deze korte cursus wordt de techniek vanuit de basis uitgelegd. We werken met dik garen om de steken te leren, later proberen we ook andere materialen uit, zoals touw, plastic, stof etc., je gaat ervaren wat je leuk en fijn vindt om mee te werken. In de 1e les oefen je je eerste haaksteken door een proeflapje te haken. In de 2e les ga je al rond haken en maak je zo’n leuk mandje. Aan het eind van de 1e les kies je het materiaal waarmee je het mandje gaat maken. Tijdens de 3e les gaan we om een voorwerp heen haken, double recycle. Ik neem allerhande materialen mee om uit te proberen. De 4e les gebruiken we om onderwerpen aan de orde te laten komen die nog belangrijk zijn om te weten o.a. patroon lezen en dingen waar je tegen aan bent gelopen. Ik ben benieuwd of de haakpassie naar je overslaat. De cursus is inclusief een dikke haaknaald en 1 bol Zpagetti-of Bobbinygaren.

Breien

Wil je graag leren breien kom dan naar deze gezellige en leerzame cursus! We starten met dik materiaal en dikke breipennen. Leer steken opzetten en je eerste naalden breien en al snel maak je je eerste breiwerk, een pannenlap/onderzetter. Ontdek hoe leuk en ontspannend breien is. Tegelijkertijd inspireren de verschillende materialen, kleuren en patronen je om je creativiteit uit te leven. Als je de slag eenmaal te pakken hebt, kun je verder met meerderen en minderen en andere steken. Net wat je wilt. Je kunt het toepassen in verschillende projecten, zoals een sjaal, een kussen, of misschien wel je eerste trui. De cursus is inclusief twee dikke breinaalden en 1 bol Zpagetti of Bobbiny-garen, zodat je thuis verder kunt met je breiwerk.

Naailes

Haken en Zo Workshops is bekend om haar naaiatelier: je werkt in je eigen tempo en op je eigen niveau aan je ((kinder-)kleding) werkstuk. Beginner of gevorderde, dat
maakt niet uit. Al doende kom je moeilijkheden tegen die ik dan persoonlijk aan je uitleg. We gebruiken patronen uit bestaande modebladen en passen deze eventueel aan. Neem je naaimachine mee, zoek je stoffen uit en maak je (kinder-)garderobe zelf. Nog geen naaimachine? Geef dit even aan, dan regelen we wat.
De docente geeft dit jaar zowel in het Doehuis als ook in haar eigen atelier in Grave de naailessen

Workshop schilderijtje vilten

Heb jij nog nooit gevild? Ervaar dan nu het plezier van
vilten, het is bijna “zen”
In deze workshop vilt je een schilderijtje van 20x20 cm.
Je maakt dit met naaldvlies en lontwol.
De techniek is natvilten en een klein beetje droogvilten.
Na het vilten ga je lijnen accentueren met borduren.
Het vilten doek wordt vastgezet op een lijstje en klaar is
je zelfgemaakte tafereeltje.
Geen inspiratie? Ik heb genoeg voorbeelden waar je uit
kunt kiezen.

Workshop macramé plantenhanger

Plantenhangers zijn hip, in elk interieurprogramma zie je ze voorbijkomen als essentieel onderdeel van de styling. Wil jij eens een ander soort plantenhanger maken, eentje waarmee jij hoge ogen gooit?
In 2½ uur ga je de plantenhanger “plat” maken, De
workshop is inclusief macramégaren 5 mm (keuze
uit vele kleuren), glazen vaas en houten ring.

 

 

 

Workshop macramé dromenvanger

Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede
dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het
centrum van de dromenvanger vinden en treden
daarmee het leven binnen van de dromer. Wij gaan tijdens de workshop een dromenvanger maken met in de ring een web. Onder de ring maken we strengen met verschillende knopen De workshop is inclusief macramégaren 3mm (keuze uit vele kleuren), kralen en ijzeren ring.

Workshop mandje haken

Wil je een keer uitproberen hoe het is om met dik materiaal te haken? Volg dan de workshop mandje haken. In deze workshop ga je (een)mandje(s) maken met de techniek rondhaken. We werken met dik materiaal, keuze uit vele kleuren, en een dikke haaknaald (10-12 mm. Met een lederen handvat maak je het mandje helemaal af.