Reanimatie en EHBO bij kinderen

 

Docente Roosmarie Looije is sinds 2013 instructeur EHBO en BHV. In 2014 heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt, en sindsdien geef ik EHBO en BHV lessen aan zowel particulieren als bedrijven. Voor de Stichting Korte Cursussen heb ik sinds 2014 met veel plezier zowel de cursus EHBO bij kinderen als de cursus reanimatie met gebruik van de AED gegeven. Sinds 2022 worden deze cursussen samen met collega Denise Kersten verzorgt. Aankomend seizoen staan deze cursussen, inclusief de herhalingscursussen hiervan, weer op de cursusagenda!
De cursus “EHBO aan kinderen” is voor alle ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, gastouders, en EHBO’ers die willen weten wat je moet doen bij een ongeval met een kind. De cursus wordt gegeven conform het Rode Kruis.
Ieder uur overlijden er in Nederland gemiddeld twee mensen aan een hart- of ademhalingsstilstand. Thuis, op straat, op de sportclub of op het werk. In totaal zijn er 15.000 tot 16.000 slachtoffers per jaar. Hulp bieden binnen 6 minuten na een hartstilstand redt levens! Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Reanimeren en een AED gebruiken, leer je in een paar uur. Je leert de technieken op een reanimatie pop. Aan het einde van de lessen weet je hoe je
een hartstilstand herkent, hoe je het bewustzijn en de ademhaling van een slachtoffer controleert, hoe je hartmassage en mond-op-mondbeademing toepast en hoe je een AED bedient.

U kunt alleen deelnemen aan de herhalingen met een nog geldig diploma of certificaat. Certificaten die verlopen zijn kunnen niet verlengd worden.