Yoga Saskia van der Kuijl

Deze yoga cursussen worden gegeven door Saskia van der Kuijl van Tree of Life yoga.

Ik heb in 2017 een driejarige opleiding tot Dynamische Hatha yogadocent bij Ron van der post afgerond. D.m.v. diverse bijscholingen in o.a. anatomie, Yin Yoga en Kashmir yoga heb ik sinds die tijd nog meer verdieping in mijn yoga beoefening kunnen aan brengen. Voor mij is het belangrijk dat iedereen mee kan doen met de yoga. Werken binnen jouw eigen grenzen vind ik dan ook belangrijk. Daarom geef ik niet alleen les aan verschillende leeftijdscategorieën, maar zal ik altijd meekijken naar wat het beste werkt voor jou. Tijdens deze cursus mag jezelf gaan ondervinden wat yoga is en doet.

Het maximaal aantal deelnemers is 12 cursisten per groep.

Hatha yoga, DE AVONDCURSUS IN DE DASSENBURCHT ZIT VOL

Tijdens deze les gaan we veelal fysiek aan de slag.
Door verschillende oefeningen te doen brengen we weer ruimte en kracht in het lichaam terug. De ademhaling speelt hier een belangrijke rol in mee. We maken gebruik van statische houdingen afgewisseld met dynamische oefeningen en de lessen zijn elke week weer afwisselend.

Het maximaal aantal deelnemers is 12 cursisten per groep.

 

Slow yoga
Slow yoga is een zachte rustige vorm waarbij de inspiratie in Yin Yoga en Kashmir yoga ligt. Bij deze yogales word je uitgenodigd om naar binnen te keren en te gaan voelen, observeren en los te laten. Het is een toegankelijke vorm waarbij we in de diepere lagen van het menselijk bestaan duiken, zowel fysiek, energetisch en mentaal. De 2 yogavormen vullen elkaar bijzonder goed aan, waardoor er een ontspannende werking op het gebied van al deze lagen kan ontstaan.

Het maximaal aantal deelnemers is 12 cursisten per groep.

 

Stoelyoga
De inhoud van de les is fysiek veelal gericht op de beweeglijkheid van de gewrichten, het voorzichtig stretchen van de spieren, het rustig opbouwen van kracht en er is aandacht voor balans oefeningen. We doen zowel (staande) oefeningen op de mat als oefeningen op de stoel. Tijdens deze les gebruiken wij de ademhaling niet alleen om de geest te kalmeren, maar vooral ook om vanuit een ontspannen staat te kunnen bewegen.

Het maximaal aantal deelnemers is 5 cursisten per groep.